Sávroló

A Rollstar sávrolók egy különleges technikai megoldásnak köszönhetően egyszerre látják el a sötétítés és a kellemes, szűrt fényáteresztés feladatát. Egyesíti magában a hagyományos roletta és a beengedni kívánt fénymennyiséget tetszés szerint szabályozó lamellás árnyékolók előnyeit.

Sávroló - További képek

Tulajdonképpen az egyszerűsége és sokoldalúsága miatt népszerű roletta továbbfejlesztésének tekinthetjük a sávrolót, amely a modern és látványos megoldások kedvelői körében különösen nagy sikerre számíthat. A sávroló egy olyan árnyékoló, ahol nem egy, hanem két textília mozog párhuzamosan egymás mögött, amikor felhúzzuk, illetve leengedjük. Az anyag sajátossága, hogy az 50 mm-es hálószerűen átlátszó és a 70 mm-es nem átlátszó szövet csíkok vízszintesen váltogatják egymást. A változtatható árnyékolását az egymás előtt mozgó két réteg pozíciója teszi lehetővé, az egyik végét a védőtok hátsó oldalához befűző szállal rögzítjük, míg a másik vége a nútos alumíniumhengerre tekeredik fel. A textilen belül lévő forgó nehezékcső a feszítést biztosítja, ezáltal segíti az árnyékoló mozgatását.

Az otthoni felhasználáson túl irodákban, szépségszalonokban, vendéglátóhelyeken, egyszóval mindenhol megállja a helyét, ahol helytakarékos, praktikus és esztétikus beltéri árnyékolóra van szükség. Ott is sikerrel bevethető, ahol még a szalagfüggöny lamelláinak akadálymentes elfordulására sincs elegendő hely. A sávroló ugyanis fölszerelhető a nyílászáró fölé, az oldalfalra, a mennyezetre, de magára az ablak-, illetve ajtókeretre is. Ami a méreteket illeti, széles tartományban gondolkodhat, olyannyira, hogy 2,8 méter széles és ugyanilyen magas sávrolót is el tudunk Önnek készíteni, hogy a panorámaablakot is hazai gyártású, méretpontos sávrolóval árnyékolhassa, és ezzel egységessé tegye ablakainak megjelenését. Ha kell, a sávroló textíliái sötétítőfüggönyként teremtenek intim hangulatot, és a sűrű szövésű sávok kizárják a zavaró fénysugarakat, és ha kell, épp olyan állásban is beállíthatjuk az egymás mögött mozgó textileket, hogy azokon a fényáteresztő sávok kerüljenek egymás mögé. Ha pedig az kell, hogy semmi ne takarja el az ablaküveget, akkor a sávroló teljesen fölhúzva diszkréten megbújik a tokjában.

Mozgatását a rolettához és más egyéb beltéri árnyékolóhoz hasonlóan megtehetjük kézi, gyöngyláncos kialakítással, de a sávroló modern megjelenéséhez illően korszerű automatikával is felszerelhetjük. A legnagyobb mérettartományban azonban már csak csőmotorral (ajánljuk a német, minőségi Elero motorokat) lehet működtetni. A motorizált változatokat fali kapcsolóval vagy távirányítóval is működésbe hozhatja, és ha tökéletes kényelemre vágyik, akkor úgy programozzuk be Önnek a rendszert, hogy egy időben több sávrolót is működtethessen. Így reggel a nappaliban és a konyhában egyszerre teremthet kellemes fényviszonyokat a kávézáshoz, míg este nyugodtan élvezheti otthona intim nyugalmát.

Felhívjuk a szíves figyelmet arra, hogy a textil szélessége mindig 4-6 cm-rel kisebb, mint a szerkezet - a működtetés, a vezetések és az oldalirányú játék miatt. Rendeltetésszerű használat mellett keletkező esetleges hibákat, a felszerelést követő 12 hónapon belül garanciálisan, azaz díjmentesen kijavítjuk.

Amennyiben kérdése merült fel a termékkel kapcsolatban, kérjük írjon nekünk, ajánlatkérését várjuk!

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.