Szúnyogháló, rovarháló


A szúnyoghálók, rovarhálók ma már szinte nélkülözhetetlen tartozékai minden lakásnak, nyaralónak. Beépítésük esetén meleg napokon is szabadon áramolhat a friss levegő az ablakokon, ajtókon át, mivel kizárják a pihenést, munkát akadályozó és az éjszaka nyugalmát megzavaró rovarokat. Szinte bármilyen nyílászáróra, sőt tetőtéri ablakokra is tudunk ajánlani minden igényt kielégítő, műanyagbevonatú, extrudált alumíniumprofilokból készített fix keretes vagy védőtokból ki- illetve lehúzható, azaz mozgatható szúnyoghálót. Továbbá választható a hagyományos ajtókhoz hasonló zsanéros, nyílószárnyú változat, de kínálunk redőnyökkel egybeépítettet is, un. KOMPAKT típust.

Szúnyogháló - További képek Valamennyi szúnyogháló szürke színű, sűrű szövésű üvegszálból gyártott szitaszövet, amely a levegőt és a fényt átereszti, de a rovarok átjutását megakadályozza. Az alumíniumprofil felületkezelés révén alkalmazkodhat a nyílászáró színéhez.

FIX keretes szúnyogháló a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a rovarok elleni védekezésben. A hagyományos formák mellett derékszögű, háromszög vagy trapéz alakú, sőt boltíves keretek is készíthetők.

FIX-AB típusú keretes ablakbarát szúnyogháló acél elfordítható záróelemekkel belülről rögzíthető az ablaktok külső peremére. Csak vízvető nélküli, Standard (négyszögletes), legalább 5 mm peremvastagságú műanyag ablakszárnyra építhető be.

KITTI-K típusú szúnyogháló kiemelt lefutókkal elsősorban ablakra, ritkább esetben ajtóra szerelhető. Egy oldalról működtethető, általában belülről. Működtetéskor a zsinóros lehúzó és a fogantyúk segítségével húzzuk le a hálót, majd a kampós záróprofilba akasztjuk a szintén kampós hálóakasztót. A 41 mm szélességű kiemelt lefutók elegendő helyet biztosítanak külső vízvetők esetén is az akadálymentes mozgatáshoz. A kíméletes működtetést a rugós egységbe épített, rejtett viszkoelasztikus fék biztosítja.Maximális méret: 120 x 240 cm vagy 160 x 160 cm.

KITTI-R típus rugós működtetéssel a legsokoldalúbban használható védőtokos szúnyogháló. A 22 mm vastagságú normál lefutókkal kívülre-belülre egyaránt közvetlenül felszerelhető a termék, bármelyik oldalról működtethető. A hálóakasztó működtetéséhez nincs szükség fogantyúra, így azok nem akadnak be a vízvetőbe. A hálóakasztó zsinórral lehúzható, majd az oldalán lévő horonyba kapaszkodva illetve felső peremével az alsó állásba nyomható, azaz egyszerű kézmozdulattal nyitható-zárható.

MAGNET-N típusú szúnyoghálónak minimális a helyigénye. Amennyiben a fogantyúk mozgását semmi sem akadályozza - sem vízvető, sem az erkélyajtó alakja -, úgy az ajtó tokjára közvetlenül felszerelhető 22 mm normál lefutókkal. Kétszárnyú kivitelnél (maximális méret: 180 x 240 vm vagy 240 x 220 cm) az egyik szárny a kívánt helyen rugós reteszekkel alul-felül rögzíthető, majd a mágnesek egymáshoz rögzítik a hálóakasztókat. Működtetéskor a védőtokból oldalirányban kihúzzuk a hálóakasztóval a szitaszövetet a fogantyú segítségével a mágneses fogadóprofilig vagy a másik hálóakasztóig, ahol azok összezárnak.

ZENIT típusú zsanéros, nyílószárnyú, mágneses rögzítésű szúnyogháló olyan, mint egy hagyományos ajtó. Nyitás után a felső és alsó rugós sarokpánt automatikusan zárt helyzetbe húzza be az ajtót. Maximális mérete: 90 x 240 cm vagy 180 x 210 cm. Tavasszal célszerű a szúnyoghálók csavarkötéseit átvizsgálni, hogy nem lazultak e meg az előző évi használat során. A szitaszövet átvizsgálása, az alumíniumprofilok letörlése mellett ajánlatos a keféket és a lefutókat porszívóval kitisztítani.

A PLISZÉ SZÚNYOGHÁLÓ TOLÓAJTÓ minden elvárásunkat teljesíti! Küllemre a pliszéfüggönyre hasonlít, hiszen a háló itt is harmonikaszerűen perforált. A tolóajtót gyerekjáték mozgatni: nyitáskor és záráskor fokozatmentesen megállíthatjuk, anélkül, hogy visszacsapódna, így jóval kényelmesebb és biztonságosabb is a használata. Mivel alul mindössze 5 milliméter magas a vezetősínje – fúrás nélkül, ragasztással rögzíthető -, ezért észre sem vesszük közlekedés során, a kisgyerekek és a tolószékkel közlekedők számára is ideális.
A pliszé szúnyogháló tolóajtó ablakra és ajtóra egyaránt felszerelhető, de azoknak bizonyára hiánypótló, akik eddig a hatalmas üvegajtóra, teraszajtóra nem találtak megfelelő rovarhálót. A pliszé szúnyogháló ugyanis majdnem három méteres magassággal is készülhet. Záródása kefével ill. mágnessel biztosítható, több elem egymással sorba kapcsolható. Természetes, hogy minél nagyobb a pliszé szúnyogháló, annál nagyobb lesz összehúzott állapotában a háló, de így is elenyésző helyet foglal el az ajtó méretéhez képest. Mivel mindössze 20 milliméter keresztmetszetű helyet igényel a pliszé szúnyogháló, a már meglévő redőny, vagy rács mögé is felszerelhető.

Rendeltetésszerű használat mellett keletkező esetleges hibákat a Rollstar Kft. 12 hónapon belül díjmentesen kijavítja.

Amennyiben kérdése merült fel a termékkel kapcsolatban, kérjük írjon nekünk, ajánlatkérését várjuk!

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.